INSITES CONSULTING EN DIRECTION FIRST BUNDELEN DE KRACHTEN / Actuality

On in actuality
InSites Consulting en Direction First bundelen de krachten

Het internationaal marktonderzoeksbureau InSites Consulting en het in Sydney gevestigde marktonderzoekbureau Direction First kondigden vandaag aan dat ze de krachten bundelen. InSites Consulting realiseerde tot nog toe jaar na jaar een tweecijferige organische groei dankzij een verdere uitbreiding van zijn activiteiten via het Belgische hoofdkantoor en door de opening van nieuwe vestigingen in Nederland, het VK, de VS en Duitsland. Met de overname van Direction First maakt nu ook een snelgroeiende Australische speler deel uit van de organisatie. Direction First genereerde de afgelopen vier jaar een indrukwekkende jaarlijkse groei (CAGR) van maar liefst 17 procent. Australië vormt de achtste grootste onderzoekmarkt ter wereld, en staat wereldwijd op de derde plaats wat het gebruik van onlineonderzoek als percentage van de totale uitgaven betreft (ESOMAR Global Market Research Report 2016). InSites Consulting hoopt dan ook verder te bouwen op de groei van Direction First verder naar een dominante positie op de Australische markt.

Voor Direction First is de formele toetreding tot InSites Consulting de logische nieuwe stap, zeker omdat de twee bedrijven al sinds 2011 op een succesvolle manier samenwerken. Via deze overname kan Direction First verder bouwen op de internationale ervaring en de sterke innovatie focus van InSites Consulting en zo het lokale team de tools en ruimte geven voor een sterkere klantenfocus voor betere en snellere consumentenbeslissingen. Kristof De Wulf, medeoprichter en CEO van InSites Consulting: “De samenwerking met Direction First de afgelopen zes jaar vormde een stevige basis voor een succesvolle overname. Direction First heeft jaar na jaar een indrukwekkende groei gerealiseerd. Centraal daarbij stond 1 van onze belangrijkste consumer collaboration activiteiten. We kijken er enorm naar uit om met dit geweldige team onze positie op de Australische markt verder te verstevigen.”

InSites Consulting verwacht een sterke groei in de komende jaren via hun nieuw ontwikkelde, eigen, digitale platforms waarmee klanten nog beter, sneller en kostenefficiënter nieuwe inzichten kunnen genereren en benutten. Tim Duhamel, medeoprichter en Chief Strategy Officer van InSites Consulting: “De laatste vijf jaar hebben we hard gewerkt aan een globaal en schaalbaar businessmodel om aan de snel veranderende klantbehoeften te beantwoorden en bedrijfsgroei te bevorderen. De overname van Direction First vormt een eerste en belangrijke stap in de uitvoering van onze strategie voor niet-organische groei.” Erica Van Lieven, oprichtster van Direction First, blijft de Managing Director voor de Australische hub en zal ook het managementteam van InSites Consulting vervoegen. Met deze overname vertegenwoordigt InSites Consulting een omzet van meer dan 30 miljoen euro.

De overname valt samen met de aankomende lancering van InSites Consulting’s Consumer Consulting Square later dit jaar: een nieuw, eigen en veelzijdig onderzoeksplatform met geïntegreerde kwalitatieve en kwantitatieve onderzoekoplossingen én gemotiveerde consumenten. “Het was fantastisch om de voorbije jaren de handen ineen te slaan met ‘s werelds grootste autoriteiten op het vlak van samenwerking met consumenten en innovatief marktonderzoek. Dat we nu ook officieel deel uitmaken van InSites Consulting is echt geweldig voor het Direction First team. We spelen een almaar grotere rol in de Australische markt, en kunnen zo optimaal profiteren van het brede platform dat InSites Consulting ons team biedt. Ik kijk er erom naar uit om de het managementteam van InSites Consulting te vervoegen en samen de strategische doelen van een werkelijk wereldwijde organisatie te bereiken.”, zo besluit Erica Van Lieven, oprichtster en algemeen directeur van Direction First.

members / PROUD TO BE PART OF IT

 • Quality & Marketing Solutions (QMS)
  Let me know! Market Research
  V-G Sensory
  Results IMS
  InSites Consulting
  Ipsos NV
 • M-Eye - Mystery Shopping Expertise
  Toluna
  Dedicated
  Kynetec - Market Probe Europe
  The Nielsen company
  intrinsiQ
 • Research Now SSI
  Emakina / Insights
  akkanto
  HEC Consulting Group
  SynapsesQuali
  D-Sense
 • Egerie Research
  Auxipress
  DéfiLine
  Profacts
  Kantar TNS
  JTL Market Research
 • FQC
  Helion Market Research
  Maresco
  Indiville
  Store Support
  Listen
 • Qualtrics
  GfK Belgium
  Haystack International N.V.
  boobook
  CheckMarket
  IVOX